به من اطلاع بده!

با کلیک بر روی "Allow" از تخفیف ها و پیام های سایت مطلع شوید.
شماره تماس پشتیبانی
02187700778

همین الان کلیک کن و بیا سایت جدید

زمان باقی مانده:
همین الان کلیک کنید
همین الان کلیک کنید

تأثیر افسردگی و استرس بر مشکلات زوجین

نیاز به پشتیبانی دارید
پشتیبانی از طریق تلگرام
یا
تماس با شماره:
02187700778
اطلاعات برنامه آموزشی
زمان برنامه
نوع برنامه متنی
تعداد قسمت 0
میخواهم به رایگان مشترک شوم!
رایگان
برای دیدن این برنامه آموزشی روی دکمه بالا کلیک کنید.
دانلود اپلیکیشن اندروید
با اپلیکیشن به راحتی می توانید برنامه های آموزشی را ببینید.

پریسا نصری

مدرس این برنامه

عضو هیئت مدیره سازمان مردم نهاد خانواده موفق با همکاری استانداری تهران با هدف تحکیم بنیان خانواده
فعالیت در حوزه بالا بردن آمار ازدواج و پایین آوردن آمار طلاق
دارای 8سال سابقه ی مطبوعاتی و فرهنگی
مدیر روابط عمومی مجله روانشناسی شادکامی
مدیر اجرایی انتشارات فریور
عضو سرای روزنامه نگاران کشور

صفحه مدرس
میخواهم به رایگان مشترک شوم!
رایگان
برای دیدن این برنامه آموزشی روی دکمه بالا کلیک کنید.
درباره این برنامه

تأثیر افسردگی و استرس بر مشکلات زوجین

گاهی اوقات ممکن است به این فکر کنیم که حالات ذهنی و روانی ما مرتبط به خود ماست؛ اما در واقع گاهی مشکلات سلامت روان می‌توانند روی روابط ما نیز اثر زیادی داشته باشند؛ به ویژه شریک زندگی ما که اوقات زیادی را در کنار ماست، بیش از همه تحت تاثیر این مشکلات است. از میان تمام مسائل روانشناختی، تاثیر افسردگی و استرس بر مشکلات زوجین، بیشتر از سایر اختلالات و بیماری‌هاست.

 

تاثیر استرس بر زندگی مشترک

استرس یکی از اولین مشکلات روانشناختی موجود بین زوجین است؛ چرا که با هر تنش و چالشی که در زندگی مشترک به وجود می‌آید، ممکن است استرس هر دو افزایش پیدا کند. از طرفی خود این استرس که حاصل از مشکلات زندگی است، می‌تواند به وجود آورنده مشکلات پیچیده‌ تری شود.

 

میزان تاثیر استرس بر مشکلات زوجین

استرس از جمله تنش‌هایی است که می‌تواند به طور مستقیم روی روابط زناشویی تاثیر بگذارد. این روزها به دلیل این که فشارهای اقتصادی، اضطراب و نگرانی‌های مالی استرس زیادی را وارد می‌کند، زندگی مشترک زوج‌ها در معرض خطر قرار گرفته است. این استرس حتی روی عملکرد جنسی زن و شوهر نیز اثر می‌گذارد.

 

تقویت مهارت‌های مقابله با استرس بسیار مهم است. بسیار دیده می‌شود که زوجین به جای حل اختلاف و گفت‌ وگو درباره یک موضوع، به پرخاشگری یا سکوت پناه می‌برند که این به طور مستقیم روی کیفیت زندگی آن‌ها اثر دارد و این رفتارها ممکن است تحت تاثیر استرس‌های ناشی از روابط شغلی یا روابط بین فردی یا حتی روابط داخل خانواده باشد. پس خیلی مهم است که ریشه این استرس‌ها را پیدا کنیم.

 

راهکار بعدی این است که بتوانیم با شریک زندگی خود درباره این موضوع صحبت کنیم و این موضوع نیازمند وجود صمیمیت بین زوجین است. صمیمیت باعث می‌شود در هنگام شرایط بحرانی، درباره نگرانی‌ها و افکار مزاحم خود صحبت کنید. اگر امکان این گفت‌ وگو میان شما و همسرتان وجود ندارد، با مراجعه به یک مشاور متخصص زوج درمانی می‌توانید محیطی را ایجاد کنید تا راحت‌ تر درباره مسائل خود گفت‌ وگو کنید.

 

افراد بیشتر به دلیل مسائل اقتصادی و مسئولیت‌هایی که در خانواده دارند، دچار استرس می‌شوند و این استرس به تدریج روی احساسات آن‌ها اثر منفی می‌گذارد تا جایی که ممکن است سردی رابطه پیش بیاید و روابط جنسی را دچار مشکل کند. استرس تا جایی خوب است که موجب پیشرفت شما باشد؛ اما از جایی که احساس کردید، هم شغل شما هم روابط عاطفی شما دچار مشکل شده است، باید به دنبال درمان استرس از طریق مشاوره روانشناسی باشید.

 

تاثیر افسردگی بر مشکلات زوجین

افسردگی تمام انرژی فرد برای زندگی کردن را از او می‌گیرد و زندگی مشترک احتیاج به پویایی مداوم دارد که افسردگی مانع آن است. افسردگی هر یک از زوجین روی روابط خود آن‌ها، ارتباط با خانواده‌ها و مسائل شغلی و حتی اقتصادی تاثیر می‌گذارد. این تاثیر حتی از خصوصی‌ ترین روابط زوجین هم دور نمی‌ماند.

 

تاثیر افسردگی بر رابطه جنسی

همانطور که گفتیم، افسردگی هر یک از زوجین، بر همه جنبه‌های زندگی تأثیر می‌گذارد. احساس عدم لذت، اعتماد به نفس پایین، ناامیدی و دردهای جسمانی حاصل از افسردگی می‌ تواند حتی میل جنسی را کاهش دهد و این تاثیر مستقیم روی روابط زناشویی دارد.

 

چگونگی تاثیر افسردگی بر رابطه جنسی

در فرد مبتلا به افسردگی، مواد شیمیایی مرتبط با جنسیت تعادل ندارند و به همین دلیل میل جنسی را کاهش داده و احساس لذت را از بین می‌برد.

 

زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی قرار دارند و به این دلیل که در طول زندگی مشترک، دوره بارداری، بعد از زایمان، دوران یائسگی و دوره‌های قاعدگی را پشت سر می‌گذارند، در برابر این اختلال خلقی آسیب‌پذیرتر هستند. علاوه بر این اگر زنی شاغل هم باشد، مسائل مربوط به شغل او نیز در پیشرفت افسردگی اثر دارد.

 

افسردگی در مردان نیز می‌تواند همراه با اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، احساس گناه و از دست دادن میل جنسی همراه باشد.

 

پس اگر افسردگی در مراحل اولیه خود درمان نشود، می‌تواند علاوه بر آسیب‌های فردی به بنیان یک خانواده نیز آسیب وارد کند. این که چگونه بتوان از آسیب‌های خانوادگی افسردگی در زندگی مشترک جلوگیری کرد، کار مشاوره خانواده است. در مشاوره خانواده علاوه بر مشکلات شخصی به مشکلات بین فردی نیز پرداخته می‌شود تا زوجین بتوانند به درمان یکدیگر کمک بیشتری کنند.

 

درمان افسردگی بعد از ازدواج

اگر بعد از ازدواج نشانه‌هایی از قبیل کاهش علاقه به کار، تغییر در عادات غذایی، کاهش ارتباطات، کاهش علاقه به فعالیت‌هایی که قبلاً لذت بخش بودند، کاهش میل جنسی، کاهش عملکرد روزانه و تغییر در عادات خواب را در خود مشاهده کردید، نگران نباشید. این در میان بسیاری از زوجین شایع است؛ اما این حالات شما نباید بیش از حد طول بکشد.

 

پیش از این که افسردگی به زندگی مشترک شما آسیب بزند، به دنبال یک مشاور متخصص در زمینه درمان افسردگی باشید تا هم روحیات خود را زنده نگه دارید و هم زندگی مشترک خود را از خطر نجات دهید.

 

پیدا کردن مشاور برای درمان استرس و افسردگی در زندگی مشترک

این خیلی موضوع مهمی است که مشاور شما علاوه بر توانایی درمان استرس یا افسردگی شما بر مهارت‌های زوج درمانی نیز تسلط داشته باشد و از تاثیر مشکلات شما بر روابط خانوادگی نیز آگاه باشد تا بتواند شما را بهتر راهنمایی کند.

 

بر اساس آمارها زوج درمانی تا حدود 75 درصد مؤثر است. تحقیقات صورت گرفته بر روی زوج‌های دچار استرس بالا شامل خانواده نظامیان، زوجین دچار استرس پس از سانحه، زوجین نابارور و خانواده‌های دچار مشکل خیانت نشان از اثربخشی بالای جلسات مشاوره دارد؛ اما اثربخشی روانشناسی زوج درمانی به طور مستقیم با انگیزه زوج برای تغییر و زمان مراجعه آن‌ها ارتباط دارد.

نمایش بیشتر
میخواهم به رایگان مشترک شوم!
رایگان
برای دیدن این برنامه آموزشی روی دکمه بالا کلیک کنید.

ثبت نظر و یا سوال

تاکنون نظری ثبت نشده است !
برنامه های مرتبط