آقای ویلیام گلاسر در تئوری انتخابش می گوید:
" اگر شما بعد از 3 تا 5 سال، از همسرتان دوباره خواستگاری کردید و همسر شما همچنان میل به زندگی با شما دارد، بدانید که قطعا انسان خوشبختی هستید. ولی اگر با اما و اگر پاسخ داد بدانید که زندگی شما نیاز به مذاکره دارد."
موضوع لایو امروزمان درباره مذاکره است، مذاکره بین زن و شوهر!
چگونه می توانیم با همسر خود مذاکره کنیم؟
خیلی از ما مذاکره کردن را بلد نیستیم و حتما برای شما هم اتفاق افتاده زمانی که می خواهید با کسی مذاکره کنید به جای حل کردن موضوع به آن دامن می زنید و اوضاع از قبل هم بدتر می شود! مهم ترین علتش هم آشنا نبودن با فنون مذاکره با طرف مقابل است.
وقتی شما درباره مذاکره و اصول آن چیزی نمی دانید این طبیعی است که نتوانید ارتباط درست و منطقی با طرف مقابلتان بگیرید و حتی درحل و فصل کردن بسیاری از مسائل کوچک هم عاجز خواهید ماند و در یکی از همین جر و بحث های ساده زن و شوهری حرف هایی را بر سر زبان می آورید که نباید بیاورید و زندگی تان بدتر از همیشه خواهد شد.
اصول مذاکره را بلد نیستید!
یکی از دلایل اصلی اینکه زن وشوهری زیاد جر و بحث و دعوا می کنند این است که اصول مذاکره را بلد نیستند و نمی دانند چه حرفی را چه موقع باید بزنند یا نزنند و نمی دانند برای اینکار باید آموزش ببینند.
انتقاد کردن کار خوبی است اما این که شما به چه شکلی از طرف مقابلتان انتقاد کنید که باعث دلخوری و یا حتی قهر طرف مقابلتان نشود و انتقاد شما موثر واقع شود یا حتی باعث تغییر در طرف مقابلتان شود همگی از آثار مذاکره خوب است و اینکه شما در طول زمان بر روی خودتان کار کنید و بتوانید اصول مذاکره را یاد بگیرید.
یکی از دیگر موارد مهمی که در ارتباطاتمان باید به آن توجه کنیم این است که بعد از انتقاد کردن از طرف مقابل درباره یک موضوع خاص می باشد. مشکل از آنجایی شروع می شود که طرف مقابل به انتقاد شما توجهی نمی کند و بدون در نظر گرفتن انتقاد شما توجهی به حرف های شما نمی کنند.
طلاق عاطفی کم کم و از این نقطه آغاز می شود.
با بی توجهی های طرف مقابلتان به حرف های شما آهسته آهسته دلسردی شما نسبت به طرف مقابلتان شروع می شود.
و این می تواند شروعی برای یک طلاق عاطفی باشد. با رها کردن طرف مقابل به حال خودش در واقع شما زندگی خودتان را رها کردید. چرا طرف مقابلتان را به حال خودش رها می کنید؟ به این دلیل که نمی توانید با یکدیگر درست و منطقی صحبت کنید، به این دلیل که مذاکره کردن را خوب نمی دانید و با اولین جر و بحث ممکن است به قهر و قهر کشی روی بیاورید.
در مذاکره، به فکر تغییر طرف مقابلتان نباشید
چگونه می توانیم با همسر خود مذاکره کنیم و مطمئن شویم که مذاکره درستی انجام دادیم؟
شرط اول مذاکره آن است که هرگز به فکر تغییر طرف مقابل نباشید، به این علت که تغییر کردن پروسه دارد، یک روزه و یک شبه اتفاق نمی افتد و ضمنا به مقاومت طرف مقابل هم بستگی دارد و ممکن است او از درونش اصلا تمایلی به تغییر نداشته باشد و شما هم مدام بر روی این موضوع پافشاری می کنید. در نتیجه ممکن است سرخورده شوید و طلاق عاطفی اتفاق بیفتد.
در مذاکره با همسر انتقاد نکنید، "اعتراض" کنید!
هیچوقت در مذاکره انتقاد نکنید و اعتراض کنید. البته اعتراض کردن هم اصول خاص خودش را دارد.
اعتراض کردن یعنی توانایی اینکه شما خودتان را جای طرف مقابتان بگذارید و از او سوال کنید، دراعتراض، قضاوت زودهنگام جایی ندارد، اعتراض کردن یعنی اینکه از طرف مقابلتان سوال کنید و از او بخواهید مثلا در مورد زندگی تان که تیره و تار شده توضیح بدهد.
مهم ترین علتی که باعث می شود مردها حاضر به مذاکره با همسر شان نشوند این است که اغلب خانم ها عادت دارند همسرشان را نقد کنند و بمباران جملاتی مثل: تو نمی توانی، تو نمیدانی، تو بلد نیستی و جملاتی از این دست که مردها اسمشان را "غر زدن" می نامند! و طبیعتا مردان ترجیح می دهند وارد گفتگو و مذاکره نشوند.
من همیشه مشکل داشتم برای حرف زدن با شوهرم .
باید قبول کنید وقتی می پذیرید و ازدواج می کنید و وارد یک رابطه ی متعهدانه می شوید باید بتوانید به انتظارات طرف مقابلتون اهمیت بدید و تلاش کنید تا آرامش بیشتری رو در این رابطه تجربه کنید
شاید کسی قبل از این از شما انتظاری نداشته و شما عادت دارید دیر به دیر تلفن تون رو چک کنید یا علاقه ای به مکالمه ی زیاد نداشته باشید اما همونطوری که انتظار دارید ایشون به خواسته های شما احترام بگذاره متقابلا خودتون هم باید چنین رفتاری داشته باشید
موفق باشید
موفق باشید
بهتر است در یک گفت و گوی دوستانه و به دور از تنش با ایشون صحبت کنید و متقاعدشون کنید تا به یک متخصص مراجعه کنن.در غیر اینصورت حتما به همراه همسرتون به یک مشاور خانواده یا زوج درمانگر مراجعه کنید.
موفق باشید