جبران خیانت اولین اقدام برای ترمیم رابطه ایست که خواهان حفظ و بازگشت به آن هستیم. اغلب هم افراد بخاطر آسیب های خیانت در عشق و پیمان شکنی، اجازه جبران خیانت نمی دهند. قطعا بی وفایی و بد عهدی، اشتباهی است که عواقب و صدمات زیادی دارد اما ممکن است هر انسانی در این شرایط قرار گیرد. ولی تصمیم گیری در بحث خیانت موضوعی است که نیاز به دقت و درایت بسیاری دارد.
به نظر شما آیا با همسری که خیانت کرده می توان زندگی کرد؟ آیا خیانت قابل جبران و تلافی است؟ آیا خیانت باید بخشیده شود؟ آیا دادن فرصت برای جبران خیانت کار درستی است؟ شما در این شرایط چه تصمیمی می گیرید؟
با ما همراه باشید تا با هم به بررسی این موضوع بپردازیم.
آسیب هایی مثل خیانت و پیمان شکنی که به اعتماد ما، امنیت ذهنی ما، رضایت خاطر و به عشق ما خدشه وارد می کنند باعث لطمه های سنگینی در زندگی و روحیات می شوند . این آسیب ها باعث دور شدن ما از طرف مقابل می شود و ما را وارد چرخه تخریب رابطه می کند.
اولین جمله ای که بعد از خیانت در عشق به زبان هر فردی می آید، این است که: "اصلا فکرش را هم نمی کردم!!!" و فکر می کنیم که دیگر هیچ راهی برای ما وجود ندارد. و زمانی که می بینیم همسرمان فرصت جبران خیانت، اعتماد سازی و برگشت به رابطه را می خواهد با یک گارد خیلی شدید با او برخورد می کنیم. البته شما حق هم دارید و خیلی طبیعی است، چون شما اصلا انتظارش را نداشتید و خیلی ناراحت و بی اعتماد هستید.
وقتی همسر شما فرصت دوباره برای ترمیم و برطرف کردن آسیب می خواهد، یعنی هنوز شما و زندگی تان را دوست دارد و حفظ زندگی مشترک تان برایش اهمیت دارد. پس فرصت جبران خیانت را هم به او و هم به زندگی تان بدهید ولی باید هوشیار باشد که آگاهانه قدم در این مسیر بگذارید. فراموش نکنید که هر انسانی جایز الخطا است و ممکن است هر کدام از ما انسان ها اشتباهاتی را در زندگی مرتکب شویم و فرصت تلافی بخواهیم. بهترین کار این است که عجولانه تصمیم به اقدام کاری نگیرید و به خودتان فرصت دهید تا بدون خشم بهترین و درست ترین تصمیم را برای زندگی تان بگیرید.
در مسئله خیانت در عشق یکی از مسائلی که ذهن ما را درگیر می کند این است که نکند بعد از فرصت دادن برای جبران خیانت به همسر مجدد این اتفاق را تجربه کنیم. شما می توانید با کمک افراد متخصص و مشاور و با یکسری از برنامه ریزی ها و صحبت ها راه ورود و تکرار دوباره این آسیب را به زندگی تان ببندید.
البته خودتان را هم فراموش نکنید و فرصت تسکین درد و آرام شدن را بدهید. چون شما هم مثل گیاهی که از ریشه آسیب دیده و از عمق وجود این درد و آسیب را حس می کند، هستید. مثل گیاه آسیب دیده که در درجه اول عضو آسیب دیده مثل ساقه، برگ و یا گل را ترمیم می کند و بعد به روند رشد ادامه می دهد، زندگی ما و روابط ما با همسرمان هم همین است و باید اجازه ترمیم گیاه زندگی مان را بدهیم.
صبور باشید و زمان دهید تا اعتماد سازی انجام و آسیب خیانت در عشق ترمیم شود و به سمت رشد و بهبود رابطه حرکت کنید. زمانی که متوجه شدید دیگر این بی اعتمادی و پیمان شکنی اتفاق نخواهد افتاد، روند رشد را برای شکل گیری زندگی و ارتباط بین همسرتان سریع تر کنید.
گاهی به دلیل خشم و عصبانیت و عدم آگاهی درست در شرایط خاص زندگی مان، در مسیر عدم رشد متوقف می شویم و شاید شانس بزرگ برای زندگی که امکان ساختش را داشتم از دست دهیم. و با یادآوری مکرر این اتفاق برای خودمان و همسرمان از جبران خیانت پشیمانش کنیم.
واقع بین باشید، اول فرصت جبران و تلافی بدعهدی و اشتباه و رشد را بدهید و در صورت تکرار، آن زمان ببینید تصمیم درست چیست و باید در این رابطه بمانید یا خیر. زیرا همیشه درست ترین و بهترین تصمیم خروج و ترک رابطه نیست و گاهی باید بمانید و رابطه را بهتر از قبل بسازید. البته فراموش نکنید که در این شرایط هم تصمیم گیری باید با کمک مشاور و متخصص باشد.
اما بعد از بارها فرصت دادن و نتیجه نگرفتن چه باید کرد؟